Fermenteeritud toidud ja joogid on hästi toitaineterikkad ning neid on lihtsam seedida. Lisaks piimhappebakteritele tekib neisse erinevaid vitamiine, ensüüme, happeid, mis kõik toetavad seedeprotsessi, aitavad parandada toitainete omastamist ja parandavad immuunsüsteemi toimimist.
Oleme kodustanud ühe parajalt suure emaseene ja pruulinud temaga mõnusalt hapukat jooki ning nüüd oleme valmis koos sinuga töötuba tegema.
Kuidas töötuppa saab:
1. OSTA endale töötoa pääse
2. Seejärel registreeri ennast SIIN osalejaks. Kui sa ennast osalejaks registreerida ei saa, siis järelikult on kõik kohad täis ning saad osaleda zoomi kaudu.
Toimumise aeg: 10.10.2023 kl 17:30 - 19:30
Toimumise koht: R. Tobiase 7 Tallinn. Sel korral on võimalik osaleda ka zoomi kaudu.
Töötoas räägime:
1) Mis on teeseen ja miks on teeseenejook kasulik,
2) milline on õige teeseen ja millele tähelepanu pöörata, kui endale teeseene koju toote,
3) kuidas teha ühte tõeliselt head teeseenejooki, et see maitseks hästi, säiliks ja oleks kasulikku väge täis
Töötoas osalemiseks on oluline eelnev registreerimine. Töötuba toimub väikeses hubases kontoris, seega osalejate arv on piiratud.
– Õpid uusi oskusi ning saad teada, kuidas õigesti teeseenejooki valmistada
– Õpid tundma kääritamise kunsti ja selle kasulikkust prebiootikumina
– Saad toimiva kombucha valmistamise retsepti
– Saad koos meiega otsast lõpuni teeseene valmistamise protseduuri läbi teha.
Kui sa soovid meie juures läbi viidava töötoaga ühineda, siis KIIRUSTA, sest töötoa viime läbi väikeses rühmas, maksimaalselt kuni 7 inimest.
Kombucha töötuba viib läbi Küllike Põlma. Küllike on tänaseks toitumisnõustaja, kuid ta on ka üks Säsi Pruulikoja asutajatest ning on õppinud fermenteerimise kunsti põhjalikult Kanada mikrobioloogist teadlase käe all ning võtnud koolitusi ka Eesti teadlastelt. Küllike on kombuchat ja vesikeefirit villinud tuhandeid liitreid ja on valmis enda teadmisi jagama ka sinuga.
Töötoast saad kaasa: toimiva kombucha retsepti ja juhendi koduseks kombucha valmistamiseks.
Paneme kasvama ka portsu teeseeni, seega kui soovid meilt saada ka teeseene alget ja starterit, siis anna sellest meile teada.
Kõik töötoas osalejad saavad liituda privaatse Facebook grupiga, kus pakume tuge kombucha valmistamise teemal ka edaspidiselt.